Wie is Liedjesman Frank van Es ?

Biografie: In 1987 sloot Frank zijn lerarenopleiding met succes af in de vakkencombinatie Aardrijkskunde en Maatschappijleer. Na van alles en nog wat gedaan te hebben kwam hij bij toeval in de themafeestenwereld terecht, destijds booming business in Brabant. Daarvoor speelde hij in lokale bands met top 40 repertoire en Sixties Rock ’n Roll muziek. Sinds begin jaren ’90 vorige eeuw is Frank actief als zelfstandig muzikant !  Met zijn ruime ervaring schrikt hij nergens meer voor terug ! Frank speelde overal……

Van oorsprong een Oosterhouter, maar sinds 1997 woonachtig in Breda.Een troubadour met Brabantse wortels. Naast het verzorgen van optredens neemt Frank ook zelf zijn muziek op…. al 5 albums met eigen werk !

Frank schreef al liedjes over ”De Duivelsbrug” opgenomen in het gemeentelijk archief van Breda, “Bouvigne”, “Valkenberg Park”, “Dwalen in” Breda, Grenspaal 218 (Meersel Dreef), “De Jannezandsebrug” (Bij Hank), “De Oude Maas”,“Antwerpen” ……..zie verderop 

Muzikale omlijsting zonder al te veel decibellen
met een vleugje nostalgie, vakmanschap is
meesterschap, troubadour een eeuwenoud ambacht !

In al die jaren dat ik nu actief ben als uitvoerend muzikant heb ik veel mensen gesproken die het ook zeer op prijs stellen als de muziek een niet overheersend karakter heeft. Bruiloften en familiefeesten hebben vaak ook een reunie karakter waarbij mensen behoefte hebben om bij te praten. Frank past zich gewoon aan, hij “leest” a.h.w. het feest en voelt zelf aan wanneer hij meer op de achtergrond of juist op de voorgrond moet spelen.

Het (Ned. / Eng talig) repertoire bestaat uit luisterliedjes en meezingers, gebracht met gitaar, accordeon en mondharmonica’s en zang.

Ierse Folk, country, Rock ’n Roll, smartlappen, oud Hollands, ballads

Wanneer de groep groter is dan 40 / 50 personen maakt Frank vaak gebruik van een kleine geluidsinstallatie, maar altijd in overleg met U. Bij grotere groepen neemt hij tegen meerprijs een grotere geluidsinstallatie mee ! 

Frank denkt met U mee over de beste oplossing …….